placeholder

FORMACIÓ

Properament es farà pública una nova formació impulsada pels teatres On el teatre Batega

 

FORMACIÓ FINALITZADA

Aquest seminari es proposa aportar al treball de l'actor/actriu una clau per al descobriment i/o retrobament amb els seus recursos expressius més profunds, aquests que van quedar sota una sèrie de fórmules instal·lades o no van tenir ni el temps ni l'espai de respirar-se.

Anar a la recerca d'un registre d'actuació orgànic i versemblant és la clau d'aquesta invitació poètica, apostant a un intens recorregut que connecti accions internes i externes, organitzant el discurs cos-intel·lecte-veu en un tot que es projecti amb solvència i senzillesa, apel·lant a construir materials sensibles que puguin, sense embuts, interpel·lar a l'espectador i submergir-lo en un caledoscopi d'emocions.

Herència de la tradició del grotesc “rioplatense” argentí, aquest abordatge proposa una minuciosa trobada amb el detall, amb la construcció en capes i amb les trames que subjeuen en tota emoció: contradiccions, forces que s'oposen, sentiments que liciten per expressar-se darrere de formes que semblessin no voler donar-los espai. Carnadura, volum, multiplicitat de sentits, com la vida mateixa, per a anar directament cap a la trobada amb l'espectador i recuperar la potència, en tant fet comunicacional, de l'artesana labor de l'intèrpret de teatre.

Una caixa d'eines conformada
per una sèrie de reconnexions
COS – DISCURS

Una exploració sobre els suports interns d'accions, vincles i desplegaments externs, en cerca de l'expressió mínima, aquesta que condensa i fallida la distància entre forma i contingut. Una cita amb l'hospitalitat cap a nosaltres mateixos. Exercicis i pràctiques individuals i grupals per a l'entrenament en estat present, el despullament de preconceptes, tics i formes preconcebudes i la construcció d'un silenci creatiu que permeti l'espai per a la sorpresa.

Taller tècnic: reducció d'accions / clau d'acció interna / estats Aplicació de recursos: improvisacions en duo / textos

DOCENTS

Nelson Valente

Nelson Valente és director, dramaturg i docent de teatre. Format en la EMAD i a l'Escola de la Fundació Teatre del Sud. Es fundador i Director de la “Compañia del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble”. Autor i director de “El loco y la camisa”, “El declive”, “Solo llamé para decirte que te amo” y “La Mujer que soy”. Ha dirigit “Los días Felices” ,“Comedia” “Jugadores” de Pau Miró, “Pequeño Poni” de Paco Bezerra, “Los Perros”, o “Jauría” de Jordi Casanova on rep el premi a millor direcció ACE 2022.

Juan Pablo Kexel

És actor, director i productor teatral. Format en l’ Escola de formació Actoral “El Duende” d’ Agustín Alezzo. Ha participat en espectacles com “Sólo llamé para decirte que te amo” de Nelson Valente, “Todos estamos rotos”, de Fabián Caero, “La Vera Magia” de Mariano Saba, “Trigo”, de Roberto Cappella, “Hombres de Honor”, de Armando Discépolo o “Digan Whisky”, de Gastón Cocchiarale. Ha dirigit “Algo en Común”, de Harvey Fierstein.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya