placeholder
< Tornar

[BLANK]

d'Alice Birch

Finalitzat
DURADA:  80
Del dc. 15.02.23 al dg. 12.03.23

Sala Baixos22

Espectacle en català

Horaris: De dimecres a dissabtes 20:15h
i els diumenges a les 19h

+Info a tantarantana.com

Compartir

TANTARANTANA I FUNDACIÓ JOAN BROSSA -CENTRE DE LES ARTS LLIURES
#FàbricadeCreació

Dos espectacles simultanis i interconnectats.

EL PROJECTE:
Com és la vida quan sents que no encaixes a la societat, vius immers en un context social desfavorable i has perdut tota esperança de canvi? El Centre de les Arts Lliures i el Teatre Tantarantana presenten la primera estrena teatral en català de [BLANK], de la reconeguda dramaturga britànica Alice Birch. Una experiència de treball conjunt entre dos espais escènics de Barcelona el resultat de la qual són dos muntatges que s’exhibiran de manera simultània i interconnectada, del 16 de febrer al 12 de març. Ambdós comparteixen equip artístic, a excepció dels intèrprets i els directors. L’assessor artístic vinculat al Tantarantana, Roberto Romei, dirigirà la peça del Centre de les Arts Lliures, i Marc Chornet, director de l’àrea Arts Escèniques de La Brossa, dirigirà la peça al Tantarantana.

[BLANK] és un conjunt de situacions que retraten dues generacions -joves (al Tantarantana) i adults (al Centre de les Arts Lliures)- i el “buit” que les separa. Família, dificultats de comunicació, herència emocional i exclusió social són els grans protagonistes del text. Helena Tornero signa la primera traducció al català d’aquesta obra polièdrica que, amb diàlegs carregats d’ironia i mancats de tot judici moral, presenta una acurada successió d’escenes aparentment inconnexes que aconsegueixen plasmar els diferents punts de vista de les persones que conviuen en realitats d’alta complexitat.

Alice Birch és una de les dramaturgues britàniques més reconegudes. El 2016, va ser seleccionada a Creative England 50 com una de les ments més creatives, innovadores i inventives del Regne Unit. És la guionista de pel·lícules com Lady Macbeth (2016)  i sèries d’èxit com Normal people (2020), Conversations with friends (2022) o la 2a temporada de Succession (2019). I la seva obra dramàtica ja és extensa i notòria. [BLANK] una de les seves darreres peces teatrals, que arriba després d’èxits com Revolt. She Said. Revolt Again (2016) i Anatomy of a Suicide (2017).

Descompte especial completa l’experiència [BLANK]: Amb la compra d’entrades per un dels espectacles es rebrà un codi promocional de 14 € (incloses despeses de gestió) per veure el segon.

SINOPSIS:
BLANK] al Teatre Tantarantana[BLANK] és l’absència sorollosa que acompanya les vides dels adolescents retratats en aquesta peça. Uns personatges condemnats a créixer sense l’amor matern o patern. Joves que, malgrat tot, cridaran, lluitaran, explotaran, besaran, estimaran i cercaran el seu propi camí, malgrat aquest [BLANK] que els marcarà de per vida. Una vida que sempre s’obrirà camí, però un camí que faran amb una motxilla que sempre serà pesada.
[BLANK] al Centre de les Arts Lliures[BLANK] és la resiliència, la capacitat de resistir malgrat tot. És l’instint de supervivència d’uns adults fràgils i perduts, que emergeix quan els errors s’acumulen, quan les portes es tanquen, quan les situacions van més enllà del fet suportable. Aquell instint que apareix quan el sistema exclou i no protegeix, quan s’ha de trobar un nou sentit a les paraules mare i pare, quan el desig d’esmenar els errors del passat és insuportable. [BLANK] és la capacitat que neix quan ajudar aquell que està en dificultats és cada vegada més difícil, quan la culpa esdevé una ferida de per vida.

★★★★
“Una obra que dona un pes impressionant a les minúcies d’unes vides caòtiques alhora que crea un sentit panoràmic de la Gran Bretanya actual… deliciosa provocació d’una de les nostres dramaturgues més apassionants”. – Daily Telegraph

★★★★
“L’obra d’Alice Birch, el títol de la qual ve amb parèntesi incorporat, és alhora un repte i una provocació.” –  The guardian

★★★★
[BLANK], no és tant una obra de teatre com un compendi de dolor emocional.” –  Time Out London

★★★★
“Els experiments churchillians d’Alice Birch amb la forma i el llenguatge són un regal inestimable per al teatre.” –  The Theatre Times

PREUS:
ENTRADA ANTICIPADA A 15€  
fins al 8 de febrer, limitada a les primeres 30 entrades per sessió.
ENTRADA A 17€  a partir del 9 de febrer al web.
ENTRADA GENERAL A 22€ a partir del 9 de febrer a taquilla.

DESCOMPTES:
14€ 
Butaca jove (menors de 25 anys), estudiants d’arts escèniques, targeta acreditativa de discapacitat i descompte atur (aquests descomptes requereixen acreditació).
14€ Descompte de grups a partir de 10 persones.
17€ Carnet de biblioteques, Carnet TresC, Carnet Jove i majors de 65 anys.

FITXA ARTÍSTICA:
Producció:
Tantarantana
Autoria: Alice Birch
Traducció: Helena Tornero
Direcció: Marc Chornet
Ajudantia de direcció: Xavier Torra Xuriguera

Interpretació: Lea Torrents Molnár, Imèn Akandoch Aouattah, Sònia NinyerolaSoms i Jan Mediavilla Marimón
Coordinació del projecte: Ferran Murillo, Roberto Romei, Marc Chornet
Exhibició simultània amb: Fundació Joan Brossa -Centre De Les Arts Lliures

Dimecres
15
feb
Des de
14 €
Finalitzat
Dijous
16
feb
Des de
14 €
Finalitzat
Divendres
17
feb
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
18
feb
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
19
feb
Des de
14 €
Finalitzat