placeholder

[BLANK]

d'Alice Birch

Comprar
Des de 14 €
Del dc. 15.02.23 al dg. 12.03.23

Sala Baixos22

Espectacle en català

Horaris: De dimecres a dissabtes 20:30h
i els diumenges a les 19h

+Info a tantarantana.com

Compartir

TANTARANTANA I FUNDACIÓ JOAN BROSSA -CENTRE DE LES ARTS LLIURES
#FàbricadeCreació

El buit és el veritable protagonista d'aquest espectacle. Un espectacle que posa en crisis un sistema socio-econòmic pensat, només, per una part de la població i que exclou la resta de la idea de “benestar” i “drets socials”.

[BLANK] és un projecte escènic que s’ha treballat a foc lent entre El Teatre Tantarantana i La Seca, convertida en el Centre de les Arts Lliures a través de la nova gestió de l’equipament per part de La Fundació Joan Brossa. El projecte respon a la voluntat de fomentar el treball en xarxa (per això vincula 2 fàbriques), les complicitats amb el territori i l’acció comunitària.

El punt de partida és, doncs, les conseqüències que produeix el sistema penitenciari sobre les vides familiars. Però aquest punt de partida n’obre un de més universal: la dificultat de comunicació i, en general, d’interacció en les famílies en condicions socials difícils: podem construir famílies mitjanament felices enmig de dificultats econòmiques i socials? Podem omplir el buit entre nosaltres i els nostres fills? És possible trencar models de comportament que ens vénen donats? Tenim realment lliure albir o el nostre entorn ens condiciona de manera subtil, però implacable? Són temes que Alice Birch toca també a Anatomy of suicide. Aquí, però, aquests temes passen de l’àmbit estrictament familiar al nivell social i polític. Allò que es posa en qüestió és el nostre propi sistema social i econòmic i les seves conseqüències en les relacions familiars.

És el [BLANK], el buit del títol, el veritable protagonista d’aquest text: un buit profund en tots els personatges, marcats per la manca de perspectives i esperances, manca de relacions afectives, de sentiments. I un buit social, familiar, una solitud difícil de superar.

Tot aquest univers temàtic explota i es maximitza arrel de la pandèmia del COVID i els diferents confinaments. La pandèmia no ha afectat per igual a totes les classes socials, les famílies més desfavorides han hagut de suportar confinaments molt més durs a nivell de convivència, salubritat, accés als recursos. La salut mental d’infants i adolescents s’ha vist afectada, les depressions i, fins i tot, intents de suïcidi han estat a l’ordre del dia. És per tot això que [BLANK] és un text idoni per a posar en crisis un sistema socio-econòmic pensat, només, per una part de la població i que exclou la resta de la idea de “benestar” i “drets socials”.

PREUS:
ENTRADA ANTICIPADA A 15€  
fins al 8 de febrer, limitada a les primeres 30 entrades per sessió.
ENTRADA A 17€  a partir del 9 de febrer al web.
ENTRADA GENERAL A 22€ a partir del 9 de febrer a taquilla.

DESCOMPTES:
14€ 
Butaca jove (menors de 25 anys), estudiants d’arts escèniques, targeta acreditativa de discapacitat i descompte atur (aquests descomptes requereixen acreditació).
14€ Descompte de grups a partir de 10 persones.
17€ Carnet de biblioteques, Carnet TresC, Carnet Jove i majors de 65 anys.

FITXA ARTÍSTICA:
Producció:
Tantarantana
Exhibició simultània amb: Fundació Joan Brossa -Centre De Les Arts Lliures
Autoria: Alice Birch
Coordinació del projecte i direcció escènica: Roberto Romei, Marc Chornet

Dimecres
15
feb
Dijous
16
feb
Divendres
17
feb
Dissabte
18
feb
Diumenge
19
feb