placeholder

TALLER DE FORMACIÓ ACTORAL I

"La interpretació orgànica: reconnexions cos – discurs" a càrrec de NELSON VALENTE
Del 21 al 25 de novembre 2022

Convençuts que en els sistemes democràtics, la cultura, permet la lliure creació de mecanismes d’expressió i assegura l’enriquiment i creixement com a societat, entès com una dimensió de la ciutadania dins d’un element bàsic per a la cohesió i la inclusió social i, que genera al mateix temps, confiança i autoestima no sols als individus, sinó també en les comunitats i nacions a les quals pertanyen, som conscients que el procés d’internacionalització parteix de profundes inquietuds en un context de dinàmiques hegemòniques i simètriques, generant i aprofundint en nous desafiaments que neixen d’influències mútues i benèfiques.

És per aquest motiu que On el teatre batega / Donde el Teatro Late, és un projecte internacional que busca mitjançant estratègies culturals, enfortir la innovació, l’experimentació, la cooperació i el treball en xarxa dels teatres de proximitat de Barcelona i Buenos Aires.

 

EL SEMINARI
Aquest seminari es proposa aportar al treball de l'actor/actriu una clau per al descobriment i/o retrobament amb els seus recursos expressius més profunds, aquests que van quedar sota una sèrie de fórmules instal·lades o no van tenir ni el temps ni l'espai de respirar-se. Anar a la recerca d'un registre d'actuació orgànic i versemblant és la clau d'aquesta invitació poètica, apostant a un intens recorregut que connecti accions internes i externes, organitzant el discurs cos-intel·lecte-veu en un tot que es projecti amb solvència i senzillesa, apel·lant a construir materials sensibles que puguin, sense embuts, interpel·lar a l'espectador i submergir-lo en un caledoscopi d'emocions.

Herència de la tradició del grotesc “rioplatense” argentí, aquest abordatge proposa una minuciosa trobada amb el detall, amb la construcció en capes i amb les trames que subjeuen en tota emoció: contradiccions, forces que s'oposen, sentiments que liciten per expressar-se darrere de formes que semblessin no voler donar-los espai.

Carnadura, volum, multiplicitat de sentits i sentires, com la vida mateixa, per a anar directament cap a la trobada amb l'espectador i recuperar la potència, en tant fet comunicacional, de l'artesana labor de l'intèrpret de teatre.

Una caixa d'eines conformada per una sèrie de reconnexions cos – discurs.
Una exploració sobre els suports interns d'accions, vincles i desplegaments externs, en cerca de l'expressió mínima, aquesta que condensa i fallida la distància entre forma i contingut. Una cita amb l'hospitalitat cap a nosaltres mateixos.

Exercicis i pràctiques individuals i grupals per a l'entrenament en estat present, el despullament de preconceptes, tics i formes preconcebudes i la construcció d'un silenci creatiu que permeti l'espai per a la sorpresa.
Taller tècnic: reducció d'accions / clau d'acció interna / estats
Aplicació de recursos: improvisacions en duo / textos
 

DATES
21 al 25 de novembre
Seminari de 4 hores diàries, de 17:30 a 21:30h de dilluns a divendres
Places limitades: 14 persones per grup

INSCRIPCIONS
Preu per taller: 280€
Preu AADPC: 240€
Espai de formació: Teatre Eòlia
Inscripcions a projectes@teatresdeproximitat.cat

Es podrà realitzar el pagament en 2 trams: una primera quota de 100€ per reservar la plaça, i una segona quota de 140/180€, la setmana prèvia a l'inici del taller.

DOCENT
NELSON VALENTE

Nelson Valente és director, dramaturg i docent de teatre. Format en la EMAD i a l'Escuela de la Fundación Teatro del Sur.

Es fundador i Director de la “Compañia del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble”. Autor i director de “El loco y la camisa”, “El declive”, “Solo llamé para decirte que te amo” y “La Mujer que soy”. Ha dirigit  “Los días Felices” ,“Comedia” “Jugadores” de Pau Miró, “Pequeño Poni” de Paco Bezerra, “Los Perros”,  o “Jauría” de Jordi Casanova on rep el premi a millor direcció ACE 2022.

MILLOR DIRECTOR ARGENTÍ PREMIS ACE 2022 PER JAURIA
Director i dramaturg d’obres com “El loco y la camisa” o “Declive”