placeholder

TALLER DE FORMACIÓ ACTORAL II

"La interpretació orgànica II"
19, 20, 26 i 27 de novembre 2022

Convençuts que en els sistemes democràtics, la cultura, permet la lliure creació de mecanismes d’expressió i assegura l’enriqui­ment i creixement com a societat, entès com una dimensió de la ciutadania dins d’un element bàsic per a la cohesió i la inclusió social i, que genera al mateix temps, confiança i autoestima no sols als individus, sinó també en les comunitats i nacions a les quals pertanyen, som conscients que el procés d’internaciona­lització parteix de profundes inquietuds en un context de dinà­miques hegemòniques i simètriques, generant i aprofundint en nous desafiaments que neixen d’influències mútues i benèfi­ques.

És per aquest motiu que  On el teatre batega / Donde el Teatro Late, és un projecte internacional que busca mitjançant estratègies cul­turals, enfortir la innovació, l’experimentació, la cooperació i el treball en xarxa dels teatres de proximitat de Barcelona i Buenos Aires.
 

EL SEMINARI
Aquest seminari es proposa consolidar les competències adquirides en el mòdul 1 i aportar al treball de l'actor/actriu noves mirades sobre l'abordatge dels textos dramàtics.

Treballarem també sobre l'observació, la consciència i la implementació dels recursos expressius darrere del que hem anomenat “la mentida honesta o la mirada artificial.
Aprofundirem el treball sobre “accions”, “accions internes”, comunicació de les mateixes i sinestèsies en la cerca d'un registre d'actuació orgànic i versemblant i alhora artificial. Una forma que ens permeti elaborar la nostra pròpia poètica.
Renovarem la nostra recerca sobre “els detalls” que permeten la construcció d'escenes i faciliten la creació de capes i les trames en el relat.

Entenem en teatre com un fet artístic i de comunicació, per això, buscarem construir materials sensibles que puguin entretenir (tenir entre), interpel·lar i commoure a l'espectador.

Què?

  • Una consciència del moviment i de l'acció interna i la paraula.
  • Exploració dels vincles dels personatges.
  • L'emissió del text com una conseqüència del treball intern de l'actor.

Com?

  • Classes de 4 hs. diàries
  • Taller tècnic: Reducció d'accions / Claus i relat de l'acció interna / Vincles/ Detalls en la composició de personatges/ El text com a conseqüència.
     

DATES
19, 20, 26 i 27 de novembre
Seminari de 4 hores diàries, de 10h a 14h els caps de setmana
Places limitades: 14 persones per grup

INSCRIPCIONS
Preu per taller: 240€ (preu alumnes que hagin realitzat el 1er curs)
Preu AADPC: 240€
Inscripcions a projectes@teatresdeproximitat.cat

Es podrà realitzar el pagament en 2 trams: una primera quota de 100€ per reservar la plaça, i una segona quota de 140€, la setmana prèvia a l'inici del taller.

DOCENT
NELSON VALENTE

Nelson Valente és director, dramaturg i docent de teatre. Format en la EMAD i a l'Escuela de la Fundación Teatro del Sur.

Es fundador i Director de la “Compañia del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble”. Autor i director de “El loco y la camisa”, “El declive”, “Solo llamé para decirte que te amo” y “La Mujer que soy”. Ha dirigit  “Los días Felices” ,“Comedia” “Jugadores” de Pau Miró, “Pequeño Poni” de Paco Bezerra, “Los Perros”,  o “Jauría” de Jordi Casanova on rep el premi a millor direcció ACE 2022.

MILLOR DIRECTOR ARGENTÍ PREMIS ACE 2022 PER JAURIA
Director i dramaturg d’obres com “El loco y la camisa” o “Declive”