placeholder

Convocatòria d’intercanvi d’espectacles teatrals de proximitat amb Amèrica Llatina "Latituds"

Obrim una nova convocatòria d’intercanvi d’espectacles teatrals de proximitat amb teatres d’Amèrica Llatina. La convocatòria “Latituds” té per objecte donar suport a la programació d’espectacles d’arts escèniques catalans a Amèrica Llatina i llatinoamericans a Catalunya. Generar un cicle sòlid entre els dos ecosistemes artístics que permeti l’intercanvi de projectes produïts i consolidats entre ambdós continents i que faciliti la mobilitat bidireccional entre companyies.

Cada edició, centrarà aquest intercanvi en països diferents d’Amèrica Llatina. En aquesta primer edició, el focus es posa en l’Argentina i Xile, en concret, a les sales de l’off de Buenos Aires i Santiago de Xile.

El resultat d’aquesta primera convocatòria serà la selecció de dues obres de teatre de proximitat catalanes per a la seva exhibició, una a Buenos Aires i, una segona, a Santiago de Xile, durant el quart trimestre de l’any 2024.

Qui pot optar a la convocatòria?

Professionals majors de 18 anys i les companyies catalanes que tinguin una trajectòria professional en el circuit teatral català i que compleixin els requisits expressats en les bases de la convocatòria i les condicions d’exhibició. Podeu consultar les bases i requisits aquí.

Període de recepció de textos i projectes

Podeu enviar les vostres propostes des del 8 al 30 d’abril de 2024 a les 23.59 h de la nit (ambdós inclosos). No espereu fins al final! Només valorarem les propostes que ens arribin durant aquest període de temps.

Procediment d’inscripció i documentació que cal presentar

Els autors/es i companyies que desitgeu participar en aquesta convocatòria haureu d’enviar la informació següent a través d'aquest formulari. Al mateix formulari podreu adjuntar la documentació que us demanem.

A. Dades del projecte
Informació general:
0. Nom de la companyia
1. Títol de l’espectacle
2. Nom de l’autor/a
3. Persona de contacte (en cas que sigui diferent que l’autor)
4. Telèfon mòbil de contacte
5. Adreça electrònica de contacte
6. Gènere
7. Sinopsi: Breu resum de què tracta el text
8. Informació de l’estrena de l’espectacle: Any d’estrena, dies d’exhibició i sales on es va exhibir.
10. Adaptació de l’espectacle: Descripció breu de les possibilitats d'adaptació de la posada en escena: escenari, llum, so, vestuari, atrezzo, escenografia...
11. Disposició de l’espectacle: italiana, 2 o més bandes, adaptable…
12. Materials corporis de l’espectacle (si escau, descriu aquells materials corporis de l'espectacle que el teatre exhibidor pogués facilitar)
13. Nombre d’intèrprets necessaris per realitzar la proposta (màxim 3 intèrprets)
14. Disponibilitat de la companyia d’octubre a novembre de 2024
15. Estàs interessat/da a que el jurat valori la meva obra per ser inclosa al Catàleg de Textos adreçat a companyies i productores llatinoamericanes?

B. Documentació a adjuntar.
1. Dossier de l’obra en català i en castellà
2. Vídeo de l’obra (*)
3. En el cas d’obres de text, text complet en català i en castellà
4. Declaració jurada de l’autoria de l’obra
5. Cessió de drets de l’obra per a la seva exhibició a Amèrica Llatina

(*) En el cas que es disposi del vídeo de l’espectacle amb subtítols en castellà, aquest és el vídeo que heu de presentar a la convocatòria.

Resolució de la convocatòria

El jurat estarà integrat per professionals de les arts escèniques proposats per l’associació On el teatre batega. El jurat designat des de Catalunya farà una preselecció d’espectacles i les sales exhibidores a Buenos Aires i Santiago de Xile faran la selecció de les dues companyies que viatjaran.

El dictamen del jurat, en relació a la llista d’obres seleccionades, serà inapel·lable i es farà públic el dia 30 de maig de 2024 en un comunicat de premsa i es publicarà al web www.onelteatrebatega.cat  a les seves xarxes socials. Prèviament haurà estat comunicat a les persones seleccionades.

El jurat valorarà els projectes segons els següents criteris:
• Proposta artística
• Trajectòria de l’equip artístic que desenvolupa la proposta
• Capacitat d’interpel·lar el públic al país on viatgi la proposta
• Capacitat d’adaptació de la posada en escena de l’obra
• Trajectòria, experiència i pes dins de Catalunya de l’entitat o grup de teatre
• Viabilitat i adaptació del projecte

Per més informació o aclariments de qualsevol dels aspectes d’aquestes bases podeu escriure a: projectes@onelteatrebatega.cat

Enllaços:
Formulari
Bases de la convocatòria