placeholder
< Tornar

Rojo Pandereta (Psicoballet)

Rojo Pandereta (Oihana Altube i Javier Vaquero)

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 10
DURADA:  60 minuts
Del dv. 14.04.23 al dg. 16.04.23 | 20:00 h

Espectacle en castellà. 

Horaris: 

Divendres 14 d'abril a les 20:00

Dissabte 15 d'abrila les 20:00

Diumenge 16 d'abril a les 20:00

Compartir

L’obra Rojo Pandereta (Psicoballet) es pot entendre com l’OFF / el «backstage» / allò fantasmal / la prepeça del que va ser Rojo Pandereta (El Ballet).

Aquest treball gira a l’entorn d’una barra de ballet i mostra els processos d’entrenament, els trucs i mètodes d’incorporació, les associacions, anhels i traumes que neixen en posar el propi cos a ballar alguna cosa que no li és del tot afí, però que l’ha acompanyat i construït al llarg de tota la seva vida: el ballet.

Rojo Pandereta (Psicoballet) es caracteritza per l’humor; la vulnerabilitat d’unes ballarines que s’atreveixen a mostrar-se fent una cosa en la qual no són brillants ni expertes, i per la qual mai serien ni seleccionades ni identificades com prou bones.

Rojo Pandereta és un col·lectiu de dansa contemporània format per les ballarines i creadores Oihana Altube i Javier Vaquero.  Rojo Pandereta neix l’any 2017 a Madrid, encara que està estretament vinculat a Catalunya i al País Basc, on Javier i Oihana han residit i treballat assíduament. L’any 2018 comencen a treballar, gràcies a diversos suports rebuts, en allò que serà la seva primera proposta escènica, Rojo Pandereta (El Ballet), d’on el col·lectiu pren el nom. El profund interès en els processos expandits i interseccionals els porta a generar diverses propostes de mediació, de difusió a xarxes, fanzins i pràctiques de dansa col·lectives.

Creació i interpretació: OIHANA ALTUBE i JAVIER VAQUERO

Acompanyament tècnic: RAÚL MARCOS JIMÉNEZ

Amb el suport de: LA CASA ENCENDIDACENTRO DE DANZA CANALCA2M  CENTRO DE ARTE DOS DE MAYOLA CALDERA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Divendres
14
abr
Des de
14 €
Finalitzat
Dissabte
15
abr
Des de
14 €
Finalitzat
Diumenge
16
abr
Des de
14 €
Finalitzat