placeholder
< Tornar

Malparida 3ª Temporada

de Laura Verazzi

Comprar
22 €
Preu Comunitat Batega 16.40
DURADA:  85 minuts
Del dv. 27.10.23 al dl. 13.11.23

Divendres i dilluns – 20hs

Dissabte – 18hs i 20hs

Diumenge – 18hs

Espectacle en català i castellà

Compartir

la comèdia dramàtica de la cia La Maièutica que denuncia la violència obstètrica

 

3a TEMPORADA

  • Després d’exhaurir totes les entrades, a les dues primeres temporades, torna a La Badabadoc, Malparida, la comèdia dramàtica de la cia. La Maièutica, que aborda el tema de la maternitat i la violència obstètrica.

El muntatge, interpretat per Lis Moreno, Martí Costa Olivé i Carla Torres Danés,  compta amb la direcció d’Ángela Palacios, ens parla de la Isabel, la qual té un nadó de sis mesos i està incòmoda, alguna cosa no va bé i això ha començat a afectar les relacions amb el seu fill, Gabriel, i amb la seva parella.

Un dia es retroba amb una gran amiga de qui s’havia distanciat, la Blanca, que apareix amb un embaràs avançat i amb moltes preguntes sobre el part, amb els temors propis d’una futura mare que, a més, tindrà el nadó sola. La Isabel l’acompanyarà en el procés de recerca d’un part respectat. Així doncs, emprendrà un camí que permetrà descobrir, juntament amb la seva amiga, l’origen dels problemes que té a casa: haver patit violència obstètrica.

En aquest drama ple de pinzellades de comèdia, les relacions dels personatges, les pors i els relats es creuen amb les circumstàncies que els originen: talls ficcionats de la història i dels inicis de l’obstetrícia com a disciplina. Captura i reconstrueix moments i punt de vista d´eminències, personatges icònics i persones influents que estableixen les bases de les pràctiques actuals i les seves conseqüències…

L’autora del text, Laura Verazzi, ens explica: Amb aquesta obra he buscat obrir una porta (o deixar-la entreoberta) per donar accés a un espai que està tan naturalitzat que ni tan sols el veiem. Malparida és una conversa que tenim pendent. I com sembla que no la tindrem, aleshores deixem que la Isabel, l’Amador, i la Blanca la tinguin per nosaltres. És una obra sobre la violència obstètrica, un tipus de violència masclista que sol ser negada, que resulta pràcticament invisible i que pot resultar incòmode d’abordar. Per això he mirat de fer-ho des d’un lloc sensible i empàtic, des del qual tots puguem connectar.

Què passa després del part? Apareixen sentiments confusos, de culpa o d’humiliació. Com es transita un problema que no existeix? Com es supera un dolor basat en alguna cosa que no ha passat?

Documentació, articles, llibres, relats i testimonis han estat la base per construir els diàlegs d’aquesta obra. Són reals. Testimonis de primera mà portats a escena. Algunes veus, però, han estat imaginades en el procés de creació.

Malparida busca posar llum en un racó fosc que no convé il·luminar perquè és producte d’una tradició mèdica androcèntrica absolutament normalitzada i que cal denunciar.

 

Companyía: La Maièutica

De: Laura Verazzi

Direcció: Ángela Palacios

Amb: Lis Moreno, Martí Costa Olivé i Carla Torres Danés

Producció Executiva: Mireia Isal

Espai Escènic i disseny de vestuari: Yaiza Ares

Disseny d’il·luminació: Carlos Calvo

Fotografia: Carlos Montilla

Disseny Gràfic: Júlia Garcia Font

Premsa: Néstor Lozano

Tècnica: Demian Iglesias

 

Durada: 85 minuts

Orígen: Barcelona

Idioma: Català

Gènere: drama

 

Agraïments: Centre Cívic El Sortidor, Pep Ribas, Masumi Mutsuda, Marta Colomer, Cristina Mauri, Joaquim Calaf, STUDIO52.

Divendres
27
oct
Div i dills 20hs - Diss i Diu - 18hs
Des de
22 €
Dissabte
28
oct
Div i dills 20hs - Diss i Diu - 18hs
Des de
22 €
Diumenge
29
oct
Div i dills 20hs - Diss i Diu - 18hs
Des de
22 €
Dilluns
30
oct
Div i dills 20hs - Diss i Diu - 18hs
Des de
22 €
Divendres
03
nov
Div i dills 20hs - Diss i Diu - 18hs
Des de
22 €