placeholder

Combat de negre i de gossos

Finalitzat
DURADA:  110
Del 02.10.21 al 31.10.21

La història d’un treballador africà mort a mans del seu cap ens acara a l’opressió que ha estat motor del colonialisme i que encara és present a la nostra societat, on la violència que exercim ens obliga a viure en la por i en un exili permanent.

HORARIS:
Del 2 al 31 d’octubre a la Sala Baixos 22


De dimecres a dissabtes: 20:30h
Diumenges: 19h

*FUNCIONS ADDICIONALS
Dimarts 12 d'octubre a les 20:30h. Doble funció el dissabte 30 d'octubre a les 18h i 21h.

+Info a tantarantana.com

Compartir

UNA COPRODUCCIÓ DE TANTARANTANA, GREC FESTIVAL DE BARCELONA i ARSÈNIC CREACIÓ
Text de Bernard-Marie Koltès i traducció de Sergi Belbel | Direcció de Roberto Romei

La història d’un treballador africà mort a mans del seu cap ens acara a l’opressió que ha estat motor del colonialisme i que encara és present a la nostra societat, on la violència que exercim ens obliga a viure en la por i en un exili permanent.

Som en un país indeterminat de l’Àfrica occidental, on un seguit de treballadors locals fan obres per encàrrec d’una empresa europea. L’enginyer que controla els treballs, en Cal, mata un dels treballadors negres i intenta fer desaparèixer el seu cos llançant-lo a una claveguera. Però Alboury, un personatge misteriós en una penombra perpètua, reclama el cos del treballador i es nega a marxar sense haver obtingut el que demana. El mateix dia arribarà a les obres la Léone, jove parisenca que és la nova companya de Horn, el vell cap d’obres que ofereix a Alboury una indemnització per fer-lo marxar. Ell, però, és insubornable i la seva actitud farà que els occidentals al càrrec de les obres planegin una solució dràstica al problema…

Bernard-Marie Koltès ens parla de colonialisme i opressió no només a l’Àfrica sinó també en la nostra societat que sobreviu gràcies a treballadors explotats i oprimits. Nosaltres som els gossos que borden per tal de defensar el paradís occidental que hem construït, una illa de seguretat aparent que és representat per l’obra on passa l’acció. Vivim als marges, exiliats en una perifèria mental, a causa de la nostra incapacitat per obrir-nos i construir una llar que aculli i protegeixi tothom. Els personatges en escena representen els actors d’aquesta dinàmica d’opressió: la força bruta (Cal), el poder econòmic (Horn), una Léone que, com nosaltres mateixos, no s’embruta les mans, però gaudeix dels beneficis que genera la dinàmica neocolonial i un Alboury, la veu de la consciència que posa a la resta de personatges davant de les seves accions i que interpreta Ricard Boyle, un actor català d’origen africà que també protagonitza en aquesta edició del Grec 2021 el muntatge Annobón.

El director Roberto Romei (Lehman Trilogy, al Grec 2016; Shenzhen significa infern, al Grec 2018; entre altres), dirigeix la posada en escena d’aquesta peça teatral, obra d’un dramaturg, que constitueix un clàssic contemporani de la dramatúrgia europea. Koltès és autor d’unes creacions audaces en els quals utilitza un llenguatge poètic i directe, que combina amb estructures dramàtiques renovadores. És l’autor de peces tan conegudes com La nit just abans dels boscos o Roberto Zucco.


HORARIS:
Del 2 al 31 d’octubre a la Sala Baixos 22

De dimecres a dissabtes: 20:30h
Diumenges: 19h

*FUNCIONS ADDICIONALS
Dimarts 12 d'octubre a les 20:30h
Doble funció el dissabte 30 d'octubre a les 18h i 21h

**COL·LOQUI POSTFUNCIÓ
Divendres 8 d'octubre col·loqui postfunció amb Silvia Albert i Adriana Fuertes del Col·lectiu d’actrius, actors i creadores escèniques negres a Catalunya: Tinta negra.

INFORMACIÓ D’INTERÈS:
·És imprescindible l’ús correcte de la mascareta tant a l’entrada i sortida com a dins de la sala.
·Mantingueu en tot moment la distància de seguretat.
·Des del Tantarantana, i amb la col·laboració del públic i companyies, vetllarem per la higiene i protocols de seguretat en tot moment. Podeu consultar el   protocol íntegre aquí.
·Recomanem comprar les entrades per internet i minimitzar la compra a taquilla.
·Recordeu que no disposarem de programes de mà impresos i que el podeu descarregar al web.

FITXA ARTÍSTICA:
Coproducció: Tantarantana, Grec Festival de Barcelona i Arsènic Creació
Autoria: Bernard-Marie Koltès
Traducció: Sergi Belbel
Direcció: Roberto Romei
Ajudantia de direcció: Laia Ricart i Oskar Garcia
Interpretació: Pep Ambròs, Ricard Boyle, Meritxell Calvo i Manuel Dueso
Espai escènic i disseny il·luminació: Roger Orra
Vestuari: Joana Martí
Espai sonor: Jordi Collet
Audiovisuals: Lluis Miras
Tècnis: Jordi Puig i Joan Rey
Producció executiva: Ferran Murillo
Producció: Jordi Puig
Comunicació i premsa: Alexanndra García, Raquel Loscos i Cristina Roda
Distribució: Àfrica Estríngana
Il·lustració: Marc Torrecillas

Dissabte
02
oct
Finalitzat
Diumenge
03
oct
Finalitzat
Dimecres
06
oct
Finalitzat
Dijous
07
oct
Finalitzat
Divendres
08
oct
Finalitzat