placeholder

El Papa

d’Anthony McCarten

Comprar
22 €
DURADA:  1h 40min
Del dc. 02.11.22 al dg. 04.12.22

Espectacle en català

Compartir

Lluís Soler i Xavier Boada es converteixen en dos pontífexs aparentment oposats com són Benet XVI, l’intel·lectual tradicionalista i ultraconservador, i Francesc, el reformista radical i extravertit. Ambdós representen a la perfecció el destí simbòlic del pontificat: decidir què és pecat i què és permissible.

El dramaturg i guionista neozelandès Anthony McCarten explica la història de la trobada entre dues grans figures contemporànies, conegudes per tothom, aquesta vegada des d’un context íntim.

El conflicte: tots dos hauran de triar entre renunciar al seu càrrec i retirar-se a una vida d’oració i meditació o ocupar una posició tan determinant. Entre seguir les normes preestablertes per la institució o les de la mateixa consciència. 

Sinopsi:

Al febrer de 2013, l’arxiconservador Papa Benet XVI va fer un sorprenent anunci: dimitiria, convertint-se en el primer Papa a renunciar voluntàriament al seu càrrec en més de 700 anys. De seguida, el Col·legi de Cardenals es va afanyar a anar a Roma per congregar-se a la Capella Sixtina per escollir el seu successor. La seva opció (poc probable): Francis, el primer Papa no europeu en 1.200 anys, un apassionat del tango i el futbol, un home proper al poble.

Per què Benet es va allunyar del poder, sabent que el seu successor podria ser algú les opinions del qual podrien desfer el seu llegat? Com es va adaptar Francis -que solia anar en autobús per tornar a la seva Buenos Aires natal- a una vida de lideratge de mil milions de seguidors? Si, com ensenya l’Església, el Papa és infal·lible, com poden posar-se d’acord aquests dos personatges. El Papa busca la resposta a totes aquestes preguntes.

Autor: Anthony McCarten
Traducció: Jaume Coll Mariné
Direcció: Guido Torlonia
Repartiment: Lluís Soler, Xavier Boada, Núria Farrús, Míriam Lladó i Marc Tresserras
Espai escènic: Paula Bosch
Vídeo: Joan Rodón (dLux.pro)
Il·luminació: Lluís Serra
Vestuari: Míriam Compte
Espai sonor: Ricardo González Yanel
Ajudant de direcció: Iban Beltran
Ajudant de producció: Marta Margarit
Assistent de direcció: Marc Tresserras
Fotografies: Felipe Mena

Una producció del Teatre Akadèmia.

Diumenge
04
des
Des de
22 €