placeholder
< Tornar

PAZZO

De Fèlix Herzog

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 15
DURADA:  65
Del dv. 10.02.23 al dg. 02.04.23

Espectacle en català

Horaris

De dijous a dissabte a les 20h

Diumenge a les 18h

Compartir

SINOPSI

En Dàrius i en Francesco, dos artistes de circ, malviuen de fa anys al costat d'una carpa al mig del camp, lluny del poble. Tots dos intenten trobar la manera de mantenir viva la flama del seu ofici i de l’art però sense gaire èxit, fins que un dia en Francesco decideix tornar a aixecar un únic passi de comiat, deu anys després que l’últim espectador abandonés la seva carpa. La idea sembla de bojos fins que, per a sorpresa de tots dos, algú compra una entrada.

CARTA DE L'AUTOR (Fèlix Herzog)

"Què queda quan ja no queda res? Si des que tenim memòria sempre hem estat en crisi i la cosa ha anat a pitjor, per què totes les generacions parlen d'una anterior "època daurada"? I on és la nostra? És que ja ha passat o encara ha de venir? És això que vivim ara, potser, la nostra època d'esplendor?... On ha anat a parar l'alegria? Quina responsabilitat en tinc jo en tot plegat? De tu? Quina obligació tinc jo envers la meva herència? Per què si se suposa que ara "estem millor que mai" jo tinc aquest nus constant a la gola i aquest mal d'esquena?"

Amb aquests pensaments no gaire encoratjadors vaig començar l'escriptura de la partitura del que seria PAZZO, una petita opereta verbal i apocalíptica per a dos pallassos en clau de misèria i notes d'humor. En Francesco i en Dàrius viuen entre les restes calcinades i malmeses del que fa molts anys va ser un dels circs més grans i importants del país. En Francesco era l'amo del circ i juntament amb el pare d'en Dàrius, en Tonino, una de les seves majors atraccions. En Dàrius no coneix res d'aquella època, només el que n'ha sentit a parlar. Ara l'instint el crida... però en Dàrius no està preparat per respondre aquesta crida. PAZZO parla del testimoni generacional just en el moment que canvia de mà, de la màscara que cau, la de l'individu, però també la social; parla dels lligams familiars imposats genèticament i de les obligacions imposades socialment... de tot allò que se suposa que ens ha de fer ser qui som.

COL·LOQUI POSTFUNCIÓ: 2 de març

FITXA ARTÍSTICA

Una producció d'APUNTA TEATRE

Autoria: Fèlix Herzog 

Direcció: Roberto G. Alonso 

Repartiment: Jordi Banacolocha i Adrian Grösser

Ajudantia de direcció: Elna Roca

Escenografia: Anna Tantull

Disseny de llums: Daniel Gener

Vestuari: Elena Ballester

Caracterització: Tina Montón

Sastreria: Susagna Navo

Fotografia: Sergi Panizo

Disseny gràfic: Dani Ballesteros

Video: Jofre Blesa

Regidoria: Albert Fuentes i Paula Peñas

Premsa i comunicació: Rafaela Rivas

Producció: Apunta Teatre SSCL

Tipologia: Text

Edat recomanada: A partir 12 anys

Agraïments: Circ Cric ( Tortell Poltrona i Montserrat Trias ), ANEXA, Mag Ramó.

Divendres
10
feb
Des de
16 €
Finalitzat
Dissabte
11
feb
Des de
16 €
Finalitzat
Diumenge
12
feb
Des de
16 €
Finalitzat
Dimecres
15
feb
Des de
16 €
Finalitzat
Dijous
16
feb
Des de
16 €
Finalitzat