placeholder
< Tornar

Jenin feat Raval

de Xantal Gabarró

Finalitzat
Durada: 75'
Del dc. 07.06.23 al dg. 11.06.23

Sala Baixos 22

Espectacle en català, castellà i àrab (subtitulat) 

HORARIS:
De dimecres a dissabtes 20:30h
Diumenges a les 19h

+Info a tantarantana.com

Compartir

Un projecte de La Material Teatre, en col·laboració amb The Freedom Theatre. Finançat per Servei Civil Internacional, SUDS, i dins del Programa Internacional del Teatre Tantarantana com a Fàbrica de Creació.

L’Ana, la Israa, l’Amanda, la Rania i la Mariam. Totes cinc a escena. Unes en viu, d’altres no. Les històries del Camp de Refugiades de Jenin, a Palestina. Les històries del barri del Raval de Barcelona. Els conflictes que hi tenen lloc, les lluites que hi tenen lloc. El procés artístic, i el procés polític que han viscut aquestes cinc dones. Els espais, les comunitats. Què vol dir pertànyer a un lloc? Jo, si no fos per la Nakba, seria de Haifa… Les ciutats no són les pedres, són els homes, i els homes parlen. ‘Summud’ no té traducció a altres llengües. El 25 de gener de 2022, em van desnonar de casa meva. No marxem, ens quedem.

JENIN feat RAVAL és un procés artístic, polític i un espectacle que es dóna de manera paral·lela a Palestina i Catalunya. Ens explica una part de la realitat política i social del Camp de Refugiades de Jenin (Cisjordània, Palestina) i del barri del Raval (Barcelona, Catalunya). Ho fa a través de les històries de cinc dones que han compartit vivències i visions durant entrevistes virtuals i viatges i que seran, a més, les actrius de l’espectacle a banda i banda del mediterrani. Un mateix espectacle, cinc històries, i a cada territori actrius i direcció locals, en un espectacle que mescla audiovisuals i teatre en viu, permetent així que totes les protagonistes siguin a escena. Els llocs, les persones, la lluita, la comunitat, els espais i la pertinença són el centre del conflicte. La Material Teatre (que lidera el projecte amb Xantal Gabarró com a directora) i el Freedom Theatre (com a partner a Palestina, amb Ahmad Tobasi al capdavant) posen en relació i en diàleg el barri del Raval i el Camp de Refugiades de Jenin.

Un projecte de La Material Teatre, en col·laboració amb The Freedom Theatre. Finançat per Servei Civil Internacional, SUDS, i dins del Programa Internacional del Teatre Tantarantana com a Fàbrica de Creació.

PREUS:
10€ PREU ÚNIC

FITXA ARTÍSTICA
Direcció del projecte: La Material Teatre
Partner Palestina: The Freedom Theatre
Dramatúrgia: Xantal Gabarró
Direcció (Catalunya): Xantal Gabarró
Direcció (Palestina): Ahmed Tobasi
Interpretació: Rania Wasfi, Israa M Awartani, Mariam Bahous Yalaoui, Amanda Forcadas, Ana Cortiñes.
Direcció de producció: Aina Juanet
Producció executiva (Catalunya): Carla Verdú
Producció executiva (Palestina): Mustafa Sheta
Enregistraments: Aran Ragheb, Bernat Enrich, Suzan Wasfi, Xantal Gabarró, Brigada documental, Saber/Sammud/Palestina
Realització audiovisual: Bernat Enrich
Traducció consecutiva entrevistes: Chahrazad Nachett
Traducció a l‘àrab de la dramatúrgia: Mohammad Bitari
Espai escènic i disseny il·luminació: Álvaro Castillo
Espai sonor: Xantal Gabarró, Bernat Enrich
Versió musical: En el barri del Raval: XDUENDESX
Vestuari: Ruth Gabarró
Mapa Sonor Nackba: Nisreen Zahda
Dissenygràfic i contingut digital de la companyia: Guaglio

Agraïments: Max Carbonell, Iris Coromines, Aritz Navarra, Carles Duran, Albert Pijuan, Saad Omar, Jesús Albiol, Sindicat d’Habitatge del Raval, Jalal Qafisha, Forn de Teatre Pa’tothom, Julian Boal, Montse Forcadas, Paula Miranda, Mariona Naudin, Jordi Samper, Marc Tarrida, Maria Rodríguez, Jordi Forcadas, Jaume Inglada, Júlia Cruz Sesé, Achraf Maaddeb, Antiga Massana.

Dimecres
07
jun
Des de
10 €
Finalitzat
Dijous
08
jun
Des de
10 €
Finalitzat
Divendres
09
jun
Des de
10 €
Finalitzat
Dissabte
10
jun
Des de
10 €
Finalitzat
Diumenge
11
jun
Des de
10 €
Finalitzat