placeholder
< Tornar

El Regne de les Anguiles

de LAminimAL Teatre

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 15
DURADA:  80 minuts
Del dc. 03.05.23 al dg. 28.05.23

Espectacle en català

De dimecres a dissabte a les 20h. Diumenge a les 18h.

Compartir

SINOPSI

Ens situem a la Barceloneta de l'any 1973. Un dia qualsevol, en Ramonet, un venedor de calçadors a domicili, truca a la porta del De La, un quinqui amb qui sovint coincideix en una timba de pòquer il·legal. De La explica a en Ramonet un projecte pel qual necessita un col·laborador. Hi ha molts diners en joc. En realitat, més que un projecte es tracta d'una apropiació: arribar abans de les màfies "oficials" organitzades pels estaments de poder (guàrdia civil, monges i capellans inclosos) i robar el bebè acabat de néixer de La Bella Rosita, una artista del Paral·lel sense massa èxit. En Ramonet, convencent-se que, en realitat, el que faran és donar una millor vida a una criatura condemnada a la misèria i l'exclusió social, accedeix a participar en el robatori. L'objectiu final és vendre'l als Brufau, una família de la zona alta de la ciutat, però no tot surt com havien planejat. Els estereotips de gènere s'esmicolen davant de la mirada paternalista d'en Ramonet que es troba atrapat en la seva ignorància.

Notes de la directora

En celebració dels deu anys de la seva fundació, LAminimAL Teatre presenta "El Regne de les Anguiles". Un text inèdit d'Albert Pijuan, dramaturg i novel·lista guanyador del premi Ciutat de Tarragona i del premi Finestres per la seva novel·la Tsunami.

L'obra tracta un dels temes tabú de la nostra història recent: els nens i nenes robats del franquisme. Pijuan converteix un dels fets més foscos del nostre passat en una comèdia punyent de rabiosa actualitat. El que va començar amb una operació ideològica amb per eliminar el "gen rojo", va derivar posteriorment en la venda de bebès nascuts de mares sense recursos; en l'explotació de les dones en nom de la caritat i més recentment en la seva versió capitalista, en els ventres de lloguer.

També parla de les ambicions de poder de cadascun dels personatges, la cobdícia de tres desgraciats que els porta a crear les seves pròpies lleis al marge de la legalitat; un sistema dins del sistema, la lluita per assolir un major estatus social en una democràcia que s'està creant d'esquena als marginats en un règim on "qualsevol pot ser rei".

El muntatge ens proposa un joc d'enganys, estafes i tramposos, un viatge en el temps, fugint del relat documental i endinsant-se en el terreny de la comèdia i del melodrama subversiu inspirat en els universos que van des de Billy Wilder a Michael Haneke, David Lynch o Lars von Trier.

FITXA ARTÍSTICA

Recomanada a partir de 16 anys

Companyia resident a la Sala Versus Glòries 2022/23

Dramatúrgia: Albert Pijuan

Direcció: Daniela De Vecchi i Toni Figuera 

Intèrprets: Carles Cruces, Joan Martínez Vidal i Neus Soler

Escenografia i vestuari: Lola Belles 

Il·luminació: Daniel Gener

Direcció musical: Neus Soler

Espai Sonor: Toni Figuera

Veus i edició musical: Albert Mora

Coreografies: Alicia Perez-Cabrero

Estilisme: Dario Larriaga (Olafur Estilistas)

Disseny rètol lluminós: Diogo Teixeira (Arteidea)

Tècnic de so: Pau Segura

Assistent de direcció: Jordi Casado

Producció executiva: Daniela De Vecchi

Producció: LAminimAL i Sala Versus Glòries amb la col·laboració de Atrium Viladecans i Viu el Teatre

 

Agraïments: Joey Bates, Eloi Benet, Ignasi Bosch, Roser Bundó, Elisenda Bru, Gisela Juanet, Lluís Juanet, Albert Mora, César Martínez, Jordi Perales, Albert Pueyo, Carla Ricart (La Trama), Lluís Rovira, Mariona Signes, Bea i Sergi (Sirvent) i Pau Segura. 

Dimecres
03
mai
Des de
15 €
Finalitzat
Dijous
04
mai
Des de
15 €
Finalitzat
Divendres
05
mai
Des de
15 €
Finalitzat
Dissabte
06
mai
Des de
15 €
Finalitzat
Diumenge
07
mai
Des de
15 €
Finalitzat