placeholder
< Tornar

Trilogia teatral catalano-argentina

de Cristina Clemente i Nelson Valente

Finalitzat
Del dc. 05.07.23 al ds. 05.08.23

LA PAELLA DELS DIJOUS 

Espai: El Maldà

Programació Festival GREC: Del 5 al 18 de juliol. De dilluns a dissabte a les 20h

Programació temporada 23/24: Del 18 d’octubre al 12 de novembre.

De dimarts a dissabte a les 20h. Diumenge a les 19h.

SILVIA 

Espai: Sala Flyhard

Programació Festival GREC: Del 5 al 18 de juliol. De dilluns a dissabte a les 20h

Programació temporada 23/24: Del 21 d’agost al 17 de setembre

ROVIRA vs. RODRÍGUEZ

Espai: Sala Versus Glòries

Programació Festival GREC: Del 24 de juliol al 5 d’agost. De dilluns a dissabte, a les 20h.

Programació temporada 23/24: Del 18 de setembre al 15 d’octubre.  De dimecres a dissabte a les 20h. Diumenge a les 18h.

Compartir

El Maldà, la Sala Flyhard i la Sala Versus Glòries coprodueixen conjuntament amb el GREC Festival de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Iberescena una trilogia teatral catalano-argentina que es podrà veure a les 3 sales durant el Festival i posteriorment  durant  la temporada 23/24.

LA TRILOGIA OTB

Una comèdia sobre l’amor en la maduresa i les segones oportunitats

Les matriarques de la catalana família Rovira i l'argentina família Rodríguez, la Mercè i la Silvia, respectivament, protagonitzen aquesta història d’amor en la maduresa plena de tendresa. Decidides a lluitar per aquesta segona oportunitat que els brinda la vida, la seva decisió traurà a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, que provocarà situacions hilarants, tot i que, de vegades, també una mica angoixants. La contraposició de dues cultures i dues maneres de viure que posa l’amor en l’edat adulta al centre. Les històries es podran veure de forma independent o com a trilogia.

LA PAELLA DELS DIJOUS (El Maldà), escrita per Cristina Clemente i dirigida per Muguet Franc, ens aproparà a la història de la Mercè  interpretada per Lluïsa Castell, i els seus fills, l’actriu Núria Cuyàs i l’actor Jordi Andújar. 

La Mercè dina cada dijous amb els seus dos fills, el Guifré i la Lia. I cada dijous els prepara una paella. Avui sembla un dijous qualsevol, un dijous com tants d’altres, però el fet que hagi fet la paella de marisc ja anuncia que serà un dijous especial. Ella els vol comunicar alguna cosa molt important, un fet que li ha canviat la vida. Ells sospiten que en passa una de grossa i potser treuen conclusions precipitadament.

Més informació: https://www.elmalda.cat/espectacle/la-paella-dels-dijous/ 

Entrades: https://proticketing.com/elmalda/ca_ES/entradas/evento/29193 

SILVIA (Sala Flyhard), escrita i dirigida per Nelson Valente ens endinsarà en la vida de l’altra protagonista. Interpretada per un repartiment íntegrament argentí format per Lide Uranga, Julian Ponce Campos, Mayra Homar i Gabriel Beck.

Silvia va fer tot el que s'esperava d'ella: casar-se, tenir dos fills i formar una família. Ara, amb setanta anys i vídua, torna a Barcelona per retrobar-se amb el veritable amor de la seva vida. Però abans de poder complir el seu desig haurà d'afrontar les situacions no resoltes del seu passat, els mandats familiars, els prejudicis, les pors i els vincles del present. Silvia està disposada a canviar radicalment la seva vida malgrat tot el que pugui passar.

Més informació: https://www.salaflyhard.com/silvia 

Entrades: https://proticketing.com/salaflyhard/ca_ES/entradas/evento/29218 

ROVIRA vs. RODRÍGUEZ (Sala Versus Glòries), escrita i dirigida conjuntament per Clemente i Valente, completa la trilogia i tindrà un repartiment mixt que combinarà l’equip català i argentí.

La família Rovira visita la família Rodríguez. La Mercè i la Sílvia, les matriarques d’ambdues famílies, han propiciat la trobada. Les dues dones s’estimen i ara només falta que les famílies es coneguin. Totes dues estan molt nervioses i amb la il·lusió que tot surti bé. Però no serà fàcil. Cada família traurà a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, generant situacions tant hilarants com angoixants. Rovira vs. Rodríguez és una comèdia amb un costat dramàtic, que contraposa dues cultures, que posa en el centre del relat a la gent gran, tan silenciada i ignorada per la societat.

Més informació: https://www.salaversusglories.cat/ca/programacio/c/75-rovira-vs-rodriguez.html 

Entrades: https://proticketing.com/salaversusglories/ca_ES/entradas/evento/29221 

Totes les històries trauran a la llum un univers de tradicions, secrets, judicis i prejudicis, generant situacions tant hilarants com angoixants. Una comèdia amb un costat dramàtic, que contraposa dues cultures i que posa en el centre del relat a la gent gran, normalment silenciada per la societat a l’hora de parlar de l’amor.

 

EL PROJECTE INTERNACIONAL D’ON EL TEATRE BATEGA

Aquest projecte de coproducció, que uneix artistes argentins i catalans, forma part del projecte d’internacionalització del teatre de proximitat català impulsat per On el teatre batega. La proposta començarà teixint complicitats amb les sales de l’off de Buenos Aires aquest 2023 i se seguirà desenvolupant en els propers anys. Comptem amb el suport, a Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, ADETCA, el GREC Festival de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Barcelona i, a Argentina, amb el Ministeri de Cultura de Buenos Aires.

Dimarts
30
nov
00:00 h
 
Finalitzat
Dimecres
05
jul
Des de
18 €
Finalitzat
Dimecres
05
jul
Des de
18 €
Finalitzat
Dijous
06
jul
Des de
18 €
Finalitzat
Dijous
06
jul
Des de
18 €
Finalitzat