placeholder
< Tornar

Victorina

d'Eva Hibernia / Gustavo Llull / La Barni

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 19.20
Durada: 1h 45min
Del dc. 18.10.23 al dg. 05.11.23

Espectacle en castellà amb música en directe

De dimecres a diumenge 24 €

Horaris: de dimecres a dissabte: 20 h i diumenge: 18 h

Compartir

Sinopsi:

Silvia Marsó i Gracia Fernández despleguen un exercici de virtuosisme interpretatiu en aquesta peça que és, sobretot, una declaració d’estimació al teatre.

Què és això que es mou en mig  d’aquest laberint d’objectes i deixalleries? Sembla un animal, però parla i sedueix… és una dona! Es diu Victorina, i amb la seva  irreverència i vitalitat està disposada a fer-nos tremolar de passió. El vell truc de la vida… ah, ella sap molt bé com rescatar de l’oblit allò que encara està ple de sentit i emoció i… hop hop hop!, fer-lo aparèixer de nou davant els nostres ulls meravellats.

Amb la complicitat de Querubín, la peculiar guardiana d’aquest magatzem còsmic, els objectes muts desperten i convoquen altres veus, altres cossos. Llavors Victorina ja no és només la seva petita història, també és la Història i les companyes d’una generació que va gosar apropiar-se amb tots els seus recursos i talents de la realitat social per transformar-la. Victorina és, doncs, una part de la nostra memòria que encara té llavors i vitalitat suficient per fructificar en el present.

L’entreteixit de diversos llenguatges escènics i l’homenatge a diferents tradicions teatrals conforma una festa on la música en viu, els números musicals, la manipulació d’objectes, el treball de màscares, el clown i la comèdia de l’art multipliquen les evocacions d’aquest món deliciosament juganer i, a la vegada, apassionadament seriós, de la nostra protagonista.

Ens hem inspirat en les memòries de l’escenògrafa Victorina Durán, agent i testimoni singular dels primers anys del segle XX, la república i l’exili, per convocar un espectacle d’abundància escènica que actualitza el llegat de “las sin sombrero” i restitueix el vincle amb aquesta generació: les nostres besàvies plenes de gràcia i llibertat.

Fitxa artística:

Text: Eva Hibernia 
Direcció: Marc Vilavella
Composició, arranjaments i direcció musical: Gustavo Llull
Repartiment: Silvia Marsó i Gracia Fernández
Música en directe: Gustavo Llull (piano), Laia Martí Torné (viola) / Patricia Torres Parada (viola)
Escenografia, vestuari i il·luminació: Jordi Bulbena, Quim Algora i Jessica Sibina
Espai sonor: Ferran Peig
Creació de moviment i dramatúrgia d’objectes: Teresa G. Valenzuela i Marta Asamar Garcia
Ajudantia de direcció: Mara Fernández
Direcció de producció: Júlia Simó Puyo
Fotografies promocionals: Júlia Simó Puyo i Jordi Oset
Fotografies d'escena: Laia Alberch

Una coproducció de Cassandra Projectes ArtísticsLa Barni i Lamarsó produce.
Amb el suport de l’Oficina de Suport de la Iniciativa Cultural (OSIC), l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el programa de beques CREA BARCELONA.

Dimecres
18
oct
Estrena
Finalitzat
Dijous
19
oct
Des de
24 €
Finalitzat
Divendres
20
oct
Des de
24 €
Finalitzat
Dissabte
21
oct
Des de
24 €
Finalitzat
Diumenge
22
oct
Des de
24 €
Finalitzat