placeholder
< Tornar

FronTerra

de ASTRA

Comprar
12 €
Preu Comunitat Batega 6
Durada: 45
Del dl. 15.07.24 al ds. 20.07.24 | 20:00 h

Aquest espectacle forma part del Segon cicle de dansa contemporània #EnDansa

12 €

del 15 al 20 de juliol de dilluns a dissabte a les 20h

Compartir

Projecte seleccionat a La Convo de On el Teatre Batega 2023.

Les creadores, Sarah Stearns, que emigra dels Estats Units a Barcelona, i Anna Tereshchenko, que ha viscut la guerra a Ucraïna, utilitzen les seves pròpies vivències per transmetre a través de les imatges poètiques les aventures que es presenten en aquest viatge. FronTerra és una obra de teatre físic poètica i commovedora sobre la importància de construir i mantenir la pau contra tota adversitat.
A través de la dansa, la poesia i un món visual de branques i teles desbordant-se d'una maleta antiga, explorem el que ens lliga i el que ens allibera. Què és travessar una frontera? Les fronteres passen per la terra, dibuixant els límits entre els estats. A vegades aquests límits van més enllà de les fronteres terrestres. El límit nacional, cultural o personal. On està el límit?
L’espectacle es va crear els anys 2020 - 2021. En 2021 l'obra FronTerra de la cia. Astra es va estrenar al Festival Mutis y va guanyar premis en la secció Dansa i Moviment de Festival Mutis XII (Barcelona) a Millor obra de teatre, Millor Interpretació Anna Tereshchenko i Sarah Stearns (ex aequo)i Millor Coreografia.L’any 2023 l’espectacle va ser seleccionat pels festivals Cres Fringe Festival (Croàcia) i Tranas at the Fringe Festival (Suècia).

Sinopsi

FronTerra és una obra de teatre físic amb elements de dansa sobre la immigració, la il·lusió i la desil·lusió de les persones que emprenen el viatge cap a una nova vida en un nou lloc. 
La migració és una activitat normal que s'ha produït durant la historia de la humanitat. És una aventura, tant emocionant com exigent, que les persones emprenen per necessitat o per voluntat. Els personatges principals de l’obra, dues germanes, realitzen juntes un viatge per trobar un lloc al món on puguin construir un futur segur i pròsper, però sembla que la pau és molt fràgil i si ens descuidem, es pot trencar a qualsevol lloc...
Una protesta contra la guerra que manifesta que les millors armes en la lluita per la pau al món són la humanitat i l'empatia.

La companyia

La companyia Astra està formada per Sarah Stearns (els Estats Units) i Anna Tereshchenko (Ucraïna). Es van conèixer a Barcelona en 2015 quan estaven cursant els seus estudis a l'Escola Internacional de Teatre – Estudis Berty Tovías. Provinents de punts oposats del món, Anna i Sarah van descobrir un profund interès compartit per la dimensió poètica i la creació teatral i en 2020 van formar la Companyia Astra.
Apassionades per explorar el món i la història de la humanitat les actrius omplen l'escenari amb imatges cautivants. Les maletes antigues, que guarden sorpreses, les teles volants i els balls amb les ombres transporten a l'espectador als mons imaginaris i obren la porta cap al retrobament amb la fantasia i els somnis.

Creació: Anna Tereshchenko i Sarah Stearns
Interpretació: Anna Tereshchenko i Sarah Stearns

Dilluns
15
jul
Dimarts
16
jul
Dimecres
17
jul
Dijous
18
jul
Divendres
19
jul