placeholder

El gegant de pi

Finalitzat
DURADA:  90
Del 12.01.22 al 06.02.22

Es pot fugir del passat familiar?

Del 12 de gener al 6 de febrer a la Sala Baixos 22
De dimecres a dissabtes 20:30h
Diumenges: 19h

Espectacle en català.

+Info a tantarantana.com

Compartir

AMICI MIEI PRODUCCIONS | Escrit per Pau Vinyals

Es pot fugir del passat familiar?

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona. És feliç amb la seva feina i la Judit. S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van treient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setamana Santa, un salt a la piscina… recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

NOTES DE L’AUTOR
El gegant del Pi és una monòleg escrit per un actor, Pau Vinyals, i en aquest cas interpretat pel mateix autor. És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat. El gegant del Pi és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció duna llar. Què ha fet la meva família per defensar les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill?

La tribu pot servir per ajudar-nos mútuament o per agafar les armes i lluitar contra l’altre. Ens fa por i temem que ens prenguin el que creiem que és nostre, el que ens pertoca. Poques vegades ens preocupem realment per si estem ofegant l’altre. Ens fa massa por morir, veure morir els nostres i en aquest acte de salvació trepitgem el que ens fa nosa. Aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins.

El meu avi va morir quan jo tenia 10 anys. El recordava meravellós i ple d’amor, com un home que sabia escoltar i estimar. Un dia, la meva mare, com qui no vol la cosa, em va explicar que als 28 anys, durant la Guerra Civil, havia decidit lluitar al bàndol franquista. En aquell moment, encara ben petit, em va semblar anecdòtic, que no tenia res a veure amb mi. Amb el temps, però, aquest fet m’ha generat una distància dolorosa amb el seu record. És de fet, aquesta confessió la catalitzadora del qüestionament de la meva identitat, l’educació rebuda, de les bases per construir el meu futur, per assentar els meus valors i gestionar els meus privilegis.

Pau Vinyals

HORARIS: 
Del 12 de gener al 6 de febrer a la Sala Baixos 22
De dimecres a dissabtes 20:30h
Diumenges: 19h

INFORMACIÓ D’INTERÈS:
·És imprescindible l’ús correcte de la mascareta tant a l’entrada i sortida com a dins de la sala.
·Mantingueu en tot moment la distància de seguretat.
·Des del Tantarantana, i amb la col·laboració del públic i companyies, vetllarem per la higiene i protocols de seguretat en tot moment. Podeu consultar el   protocol íntegre aquí.
·Recomanem comprar les entrades per internet i minimitzar la compra a taquilla.

FITXA ARTÍSTICA
Companyia: Amici Miei Produccions
Autoría i interpretació: Pau Vinyals
Direcció: Júlia Barceló i Pau Vinyals
Disseny d'escenografia: Judit Colomer Mascaró
Disseny espai sonor: Arnau Vallvé
Figurinista: Joan Ros
Assessoria de moviment: Laura Vago
Producció: Júlia Simó Puyo
Distribució: Guillem Albasanz
Ajudantia de direcció en pràctiques: Miqui Uriz
 

 

 

Dimecres
12
gen
Finalitzat
Dijous
13
gen
Finalitzat
Divendres
14
gen
Finalitzat
Dissabte
15
gen
Finalitzat
Diumenge
16
gen
Finalitzat