placeholder

La Lola

Cicle #memòriahistòrica2022

Comprar
18 €
DURADA:  60 minuts
Del dc. 30.11.22 al dg. 04.12.22 | 20:00 h

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció: Iván Campillo

Actriu: Mireia Clemente

Música original: Jorge Sarraute

Disseny gràfic: Teresa Calvo

Fotografia: Robert Martex

Producció: Helena Gracia

Cia La voz ahogada

Documentació: Associació Catalana d’Expresos Polítics del franquisme, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, Arxiu Històric del Poblenou, Arxiu Històric Fundació Cipriano Garcia

Agraïments: Antonia Jover, Rosario Cunillera, Montse Milà, Carlota Falgueras

Compartir

“La Lola” recorda, als seus 100 anys, tota una vida de lluita. Amb un sentit del humor i una alegria desbordants, ens explica com va patir pel fet de ser dona, per voler pensar lliurement, i per creure en valors com la llibertat i la democràcia en una època de silenci, de repressió i d’injustícies.

El viatge de Lola va des d’un poble petit de Murcia fins el Burgos franquista, del Camp de la Bota fins el Mercat del Poblenou a Barcelona; sempre amb un somriure, sempre alegre, contagiant a tothom la seva força i les ganes de viure.

Avui més que mai volem recordar a dones com la Lola, no com a nostàlgia sinó com un exercici de reflexió per estar alerta en uns moments en els que el feixisme torna a créixer i posa en perill els drets i les llibertats pels que tanta gent, i per descomptat, tantes dones com ella, van lluitar per aconseguir.

Diumenge
04
des
Des de
18 €