placeholder
< Tornar

Amor, un exercici argumentatiu

o el que li va passar al popeye el mariner vist per l'Olívia Oli

Finalitzat
Durada: 90
Del dj. 03.03.22 al dg. 20.03.22

I si les dones deixem de ser personatges secundaris en l’amor i en el sexe?

Del 3 al 20 de març a la Sala Àtic 22
De dijous a dissabtes: 20h
Diumenges: 18:30h

Espectacle en català

+Info a tantarantana.com

Compartir

UNTER DEN LINDEN | Escrit per Sivan Ben Yishai i dirigit per Cacu Prat

I si les dones deixem de ser personatges secundaris en l’amor i en el sexe?

El Popeye i l’Olívia es coneixen, s’enamoren i comencen una relació. Al cap de poc, l’Olívia s’incorpora a la sèrie de dibuixos, interpretant el paper de la nòvia. Per fi ella també té parella, algú amb qui passejar els diumenges, algú que li farà companyia quan sigui al llit de mort. Com les persones normals. Aquesta certesa l’omple de felicitat. Però al cap d’un temps, l’Olívia s’adona que l’han relegat a un paper secundari en una història que no és la seva. I el sexe? El sexe els va bé. Però, també al llit, l’únic protagonista és la polla del Popeye. Tot i que l’Olívia és una dona forta, independent, moderna, feminista, la por de perdre aquest home, la por a la soledat, fa que es conformi amb interpretar el paper secundari, l’eterna nòvia del protagonista. I què passaria si l’Olívia es rebel·lés contra el paper que li ha tocat interpretar i decidís viure la seva pròpia història?

Amor. Un exercici argumentatiu és una obra de l’autora berlinesa Sivan ben Yishai, nominada al premi de dramatúrgia del Festival Müllheimer Theatertage. Un monòleg sobre la història de l’Olívia Oli, que pot ser la història de qualsevol dona. Un text que ens planteja, amb una gran dosi d’humor i un ritme trepidant, fins a quin punt és possible alliberar-nos de la càrrega patriarcal sobre la qual s’alcen els pilars de la nostra societat, de les veus de les generacions de dones que ens han precedit, de les barreres que hem d’enderrocar cada dia, a la feina, al carrer, als mitjans, però també a casa nostra, al nostre propi llit. I quins són els obstacles i les pors que hem de superar per poder conquerir finalment el nostre propi espai, la nostra habitació pròpia.

HORARIS: 
Del 3 al 20 de març a la Sala Àtic 22
De dijous a dissabtes 20h
Diumenges: 18:30h

INFORMACIÓ D’INTERÈS:
·És imprescindible l’ús correcte de la mascareta tant a l’entrada i sortida com a dins de la sala.
·Mantingueu en tot moment la distància de seguretat.
·Des del Tantarantana, i amb la col·laboració del públic i companyies, vetllarem per la higiene i protocols de seguretat en tot moment. Podeu consultar el   protocol íntegre aquí.
·Recomanem comprar les entrades per internet i minimitzar la compra a taquilla.

 SALA NO ACCESSIBLE

FITXA ARTÍSTICA
Companyia i producció: Unter den linden
Autoria: Sivan Ben Yishai
Traducció i interpretació: Maria bosom
Direcció: Cacu prat, Oriol morales
Ajudantia de direcció: Martí Aparici
Disseny d’espai sonor: Gerard Marsal
Disseny d’il·luminació: David Bofarull (AAI)
Disseny d’escenografia i vestuari: Yaiza Ares, Paula González
Disseny de so: Xavi Calvet
Producció executiva: Maria Bosom, Marta Fernández Martí
Comunicació: La Tremenda, Tantarantana
Fotografia: David Ruano
Amb la col·laboració de Goethe Institut de Barcelona.

ACTIVITATS PARAL·LELES
Un dels objectius d’Unter den Linden és establir un pont artístic entre Berlín i Barcelona. Per aquest motiu, amb el suport del Goethe Institut de Barcelona, la companyia oferirà dues activitats paral·leles al muntatge en què participarà l’autora de l’obra, que vindrà des de Berlín. D’aquesta manera, el públic tindrà l’oportunitat de conèixer l’autora de primera mà i, a més a més, s’establirà un diàleg entre la dramaturga i diferents creadores catalanes.

  • Taula rodona: LA SEXUALITAT DE LES DONES EN ESCENA - dimecres 9 de març, 19h

En els darrers anys, ha augmentat la presència als escenaris d’històries escrites per dones i sobre dones. Aquest fet ha donat visibilitat a temes que fins ara no s’havien tractat a escena, com la violència de gènere, la maternitat o els sostres de vidre. Tanmateix, la sexualitat de la dona encara és un tema pràcticament tabú als escenaris.

El teatre és un mirall de la societat, i aquest dèficit sens dubte es correspon amb el dèficit endèmic del tractament de la sexualitat de la dona en tots els àmbits socials. Actualment, hi ha una revolució feminista que es va encendre amb el moviment Me too i que, entre moltes altres coses, reivindica que es parli obertament sobre la sexualitat femenina. I aquesta reivindicació, ha d’arribar als escenaris.

Amb la participació de Sivan ben Yishai, dramaturga. Autora de l’obra “Amor. Un exercici argumentatiu”, nominada al premi de dramatúrgia del Festival Mülheimer Theatertage; Carme Portaceli, directora. Primera dona directora del Teatre Nacional de Catalunya. Acaba de dirigir una adaptació de Madame Bovary a Bèlgica; I Marta Aran, dramaturga, directora i actriu. Autora de l’obra “Els dies mentits”, premi Max a la millor autoria revelació. Amb la moderació de Maria Bosom, actriu i traductora de l’obra “Amor. Un exercici argumentatiu” al Teatre Tantarantana. L’activitat serà presencial i comptarà amb traducció consecutiva de l’anglès al català.

INSCRIPCIÓ GRATÜITA

  • Col·loqui postfunció: EL DISCURS FEMINISTA EN ESCENA - divendres 11 de març

Amb l’autora Sivan ben Yishai i Maria Bosom, traductora i intèrpret, dirigit per Núvol.
L’activitat serà presencial i comptarà amb traducció consecutiva de l’anglès al català.

Dijous
03
mar
Finalitzat
Divendres
04
mar
Finalitzat
Dissabte
05
mar
Finalitzat
Diumenge
06
mar
Finalitzat
Dijous
10
mar
Finalitzat