placeholder
< Tornar

Sucia

de Bàrbara Mestanza

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 17.60
DURADA:  2h
Del dc. 17.05.23 al dg. 11.06.23

Espectacle en castellà (amb fragments en català)

Compartir

Sinopsi:

Quan la víctima explica la seva experiència, la primera reacció que sorgeix per part del món és clara: PER QUÈ NO VAS FER RES? 

Sucia és la resposta a aquesta pregunta.

Per què no vaig fer res? És la pregunta que retrunyeix en el meu cos a tota hora, ara, és moment d’intentar comprendre per què no vaig fer res i per què ELL sí que ho va fer. I per a fer-ho, no em queda una altra que posar-me en la seva pell.

Per a poder entendre per què ens fem mal, hem d’entendre què ens porta a això. El món està ple de males persones? Hi ha alguna cosa més gran que nosaltrxs que ens empeny a la possibilitat de prendre la decisió de fer això? És inherent a l’ésser humà la necessitat de posseir cossos, de conquerir-los? És inherent a l’ésser humà la violència?

A Sucia no només analitzem experiències reals d’abús, sinó que analitzem el sistema que produeix els agressors i les víctimes. Mitjançant entrevistes amb expertes i experts en diversos aspectes d’aquest camp, aconseguirem generar una visió el més objectiva possible sobre aquest assumpte que ens interpel·la a totxs.

La creadora proposa un joc de rols per denunciar l’abús sexual en un muntatge que inclou una important part audiovisual i documental que amplifica el seu discurs amb els testimonis de diverses víctimes i professionals de l’àmbit polític i social.

Aquest projecte neix de la necessitat d’explicar per què no vaig fer res, per què a vegades no fem res i, sobretot, per què aquest home sí que ho va fer. (Bàrbara Mestanza)

Dramatúrgia i direcció: Bàrbara Mestanza
Repartiment: Bàrbara Mestanza i Pep Ambròs
Ajudant de direcció: Jaume Viñas
Espai escènic i vestuari: Paola de Diego
Disseny d’i·luminació original: Adrià Pinar
Adaptació disseny d’il·luminació Madrid: Rocío Sánchez
So, gràfic i vídeo-escènic: JUMI
Audiovisuals: Marc Pujolar
Producció i adaptació tècnica Barcelona: Àgata Tantinyà i Pau Domingo
Producció original: Nacho Aldeguer i Rosel Murillo Lechuga
Assistents de direcció i producció Madrid: Cristina Arias i Denisse Cao
Comunicació: CODEA
Fotografies: Luz Soria

Assessores: Lídia Casanovas (Assessorament consciència de gènere), Anna Planadevall (Psicòloga experta en violència masclista i abús), Núria Juanico (Periodista i investigadora sobre casos d’abús en el sector de les arts escèniques), Carla Vall (Advocada penalista) i Victoria Rosell (Jutgessa i Delegada del Ministerio de Igualdad).

Una coproducció de MmzBella Batalla i Teatro de La Abadía.

Agraïments: Festival Temporada Alta, La Virguería, Sala Ivanow, Estudi Karloff, Andrea Aguilar, Alejandro Bordanove, Berta García, Albert Llimós, Quico Montañez, Teo Planell, Octavio Salazar, Rubén Sánchez, Miguel Ortega, Alejandro Corrochano, Elio Ruppel, Laia Alberch, Kiwi Bravo, Mónica Boromello, Anna Maruny, CODEA, Alex Mañas, Oriol Perez, Albert Ventura i Mayte Barrera.

Amb un agraïment especial a tothom que va formar part de l’equip original: Anna Cornudella (espai escènic), Nestor Reina (vestuari) i Lídia Casanovas.

Dimecres
17
mai
Des de
22 €
Finalitzat
Dijous
18
mai
Des de
22 €
Finalitzat
Divendres
19
mai
Des de
22 €
Finalitzat
Dissabte
20
mai
Des de
22 €
Finalitzat
Diumenge
21
mai
Des de
22 €
Finalitzat