placeholder
< Tornar

Clarissa

de Carlos Be

Finalitzat
Preu Comunitat Batega 16.5
DURADA:  75 min
Del dj. 09.02.23 al dl. 27.03.23 | 20:00 h

Espectacle en català

 

Compartir

Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi.

La Badabadoc presenta la seva nova producció pròpia

 

  • El muntatge és la producció pròpia de la sala per aquest any, amb direcció de Lali Álvarez a partir d’un text de Carlos Be i interpretació de Clara Garcés 
  • L’espectacle és una comèdia apta per a tots els públics, un cant a l’alegria, a les ganes de viure i també a les pors que ens fan tan humanes i que abordarà temes com la salut mental, l’alzheimer, les cotidianitats trencades, els amors trobats i les xines
  • El text ha estat escollit a partir de les més de 450 propostes rebudes en la 1ª convocatòria On el treatre batega, iniciativa de  de l’associació de sales de proximitat de Barcelona
  • Aquesta obra s’estrenarà el proper 9 de febrer i estarà en cartell a La Badabadoc fins el 27 de març (funcions de dijous a dilluns, a les 20h)

 

 

La Badabadoc presentarà el proper mes de febrer la seva nova producció pròpia, amb nom de dona i un subtítol contundent: Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi.

Clarissa ha tocat fons. Tot s’ha esfondrat.

I què pots fer quan tot canvia i la nova situació és massa bèstia, massa terrible per enfrontar-la?

Intentar fugir.

Però fugir no és fàcil i pot sortir-te fatal.

 

L’autor del text, el dramaturg Carlos Be, aporta més detalls a aquest punt de partida:Clarissa sembla haver-se escapat d’una comèdia de Pedro Almodóvar. Descobreix que el seu marit l’enganya amb la seva millor amiga, el fa fora de casa i, quan ell surt per la porta, Clarissa es llença pel balcó, però viu en un primer pis i el florista ha aparcat a sota. Clarissa s’estabella contra els cistells de flors i només aconsegueix fracturar-se una cama.Ens ho rubrica a la perfecció amb aquesta màxima:La vida és un viatge tràgic i a les seves corbes ens espera la comèdia.

Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi, és una comèdia apta per a tots els públics interpretada per Clara Garcés i que compta amb la direcció de Lali Álvarez a partir d’un text de Carlos Be.

És un cant a l’alegria, a les ganes de viure i també a les pors que ens fan tan humanes, tan imperfectes.

És una història, amb una sola actriu vestint la tragèdia d’humor que abordarà temes com la salut mental, l’alzheimer, les cotidianitats trencades, o els amors trobats.

Una comèdia sobre el retrobament amb les ganes de viure.

Lali Álvarez, la directora del muntatge, ens ho confirma: És la primera vegada que dirigeixo un text que no he escrit jo mateixa. Jo no he escollit la història, ni el punt de vista. No he imaginat les situacions, ni he determinat el personatge. I sento que Clarissa ha vingut a buscar-nos per recordar-nos que no tenim res més que l’ara i l’aquí. I que no podem donar res per fet: ni la parella, ni el nostre lloc professional, ni la salut, ni tant sols que seguirem sent nosaltres mateixes, i seguirem reconeixent-nos. Enfrontar-se a la possibilitat de la tragèdia, és l’únic lloc des del que agafar-se, amb força, a la llum.

I, com a primera producció de La Badabadoc, és important el testimoni de les dues ànimes que mantenen la sala d’empeus contra vent i marea…Guada Cejas Àngel Grisalvo posen en valor tot el que ha suposat tirar endavant un esforç com aquest:

De vegades el destí és capritxós i allò inesperat, apareix davant teu. I per més que vulguis, la trobada és inevitable, està destinada a ser…Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi va aparèixer d’entre les més de 450 propostes que van participar en la primera convocatòria de textos i projectes que On el treatre batega (associació de 10 sales de proximitat de la ciutat de Barcelona), una iniciativa nascuda amb la voluntat de donar cabuda a noves produccions i fomentar la creació.

Clarissa encaixa a la perfecció a la Badabadoc, encarna l’essència de la sala: una peça unipersonal, amb una dramatúrgia, direcció i interpretació espectaculars. I a més, ens parla de salut mental en aquests temps convulsos. Parlar i cuidar-la, i enfrontar-la, sense pors, sense vergonyes… Perquè totes, en major o menor mesura, l’hem patit. I que millor que enfrontar-se a les pors que amb un somriure?

 

Del 09 de febrer al 27 de març, a les 20h

 

Dramaturgia: Carlos Be

Traducció: Carles Álvarez Garriga

Direcció: Lali Álvarez

Interpretació: Clara Garcés

Espai Sonor: Pau Matas i Cèlia Rovira

Disseny d’iluminació: Demian Iglesias

Espai escènic: Àngel Grisalvo

Fotografia: Martí Fradera

Vídeo: Lali Álvarez 

Imatge i disseny gràfic: Àngel Grisalvo

Producció General: Guada Cejas i Àngel Grisalvo

Producció executiva: Guada Cejas

Ayudant de producció: Agustina Doz Costa

Premsa i comunicació: NèstorLozano

Tècnica: Demian Iglesias

 

Durada: 75 minuts

Orígen: Barcelona

Idioma: Català

Gènere:  Comèdia dramàtica

Dijous
09
feb
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Finalitzat
Divendres
10
feb
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Finalitzat
Dissabte
11
feb
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Finalitzat
Diumenge
12
feb
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Finalitzat
Dilluns
13
feb
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Finalitzat