placeholder
< Tornar

COSA. Intervenir un cuerpo.

Macarena Recuerda Sheperd

Comprar
Des de 14 €
Preu Comunitat Batega 10
Del dj. 25.05.23 al dg. 04.06.23 | 20:00 h

Espectacle en castellà.

Horaris: 

Dijous 25 de maig a les 20:00

Divendres 26 de maig a les 20:00

Dissabte 27 de maig a les 20:00

Diumenge 28 de maig a les 20:00

Dijous 1 de juny a les 20:00

Divendres 2 de juny a les 20:00

Dissabte 3 de juny a les 20:00

Diumenge 4 de juny a les 20:00

Compartir

Cosa és la peça que tanca la meva trilogia sobre l’IL·LUSIONISME, investigació que m’ha dut a pensar com la il·lusió connecta amb l’essència del fet teatral, exposant sobre l’escena la convenció i la màgia, la realitat i el seu doble, l’acció i la ficció. Aquesta investigació que va començar el 2017 ha resultat en peces com !AY¡ !YA¡ (2018), una investigació sobre les imatges perceptives pensades des del cos, i The Watching Machine (2020), una investigació sobre les imatges perceptives pensades des de la llum, l’ombra i el reflex. En aquesta ocasió, a COSA. Intervenir un cuerpo, investiguem les imatges perceptives des d’allò escenogràfic. Amb aquesta intenció, hem pensat el cos com un material més, cosificant-lo fins a convertir-lo en atrezzo.

Cosa és una peça de dansa composta per un cos de ball objectual.

La coreografia de les coses.

Macarena Recuerda Shepherd és el pseudònim de l’artista Lidia Zoilo. Aquestes són les seves peces: 

2010: Thatʼs the story of my life, pel·lícula realitzada en directe. Una producció de MiCarteraPatrocina, amb l’ajuda del CoNCA i la col·laboració de BilbaoArte, Teatre Lliure i Antic Teatre, peça que ha girat per tot l’Estat espanyol i Portugal. 

2012: Greenwich Art Show, un documental realitzat en directe. Una producció de MiCarteraPatrocina, Festival NEO, CAET i Antic Teatre. I “Greenwich Art Show – The Installation”, Beca Atrio Alhóndiga de Bilbao. 

2013: Whose are those eyes?, site specific i intervenció urbana que s’estrena a la Fira de Tàrrega 2013, Escena Poble Nou 2013 i Festival Bad 2013. Ha rebut la Beca Laboratori Fira de Tàrrega, la residència que ofereixen conjuntament Escena Poblenou i Antic Teatre; i la residència de Bilbao Eszena. 

2015: El Experimento Ganzfeld. HPC consonni (Bilbao).

2016: Collage y Acción, laboratori d’investigació. És un laboratori intergeneracional que pretén crear un espai comú tant per a divertir-nos, com per a la recerca artística. Jornades d’“Encuentros Collage”, espai per a l’art i pensament del collage al cinema, literatura, músiques, art i acció. Una trobada per conèixer, intercanviar i proliferar en un espaitemps comú. 

2018: ¡AY! ¡YA!, una peça de dansa performance per a tots els públics. Una producció de l’Antic Teatre, Festival Grec, Gobierno Vasco, Festival BAD, El Graner, Sala Baratza i La Fundición Bilbao. 

2020: The Watching Machine, és una peça plàstica i escènica. Una producció de Festival BAD, Antic Teatre, Gobierno Vasco, El Graner, Harrobia i Azkuna Zentroa (Bilbao). 

Actualment es troba treballant en un projecte d’art i educació sobre l’art de la llum a partir dels materials d’aquesta peça.

Idea Original: MACARENA RECUERDA

Creació: MACARENA RECUERDAJORGE DUTOR i MAIA VILLOT

Intèrprets: MACARENA RECUERDA i MAIA VILLOT

Vestuari: JORGE DUTOR

Il·luminació: ANA DA GRAÇA

Dijous
01
jun
Des de
14 €
Divendres
02
jun
Des de
14 €
Dissabte
03
jun
Des de
14 €
Diumenge
04
jun
Des de
14 €