
La sala teatral La Badabadoc ens presenta la segona edició de CatBaSur, el Festival de Teatre Unipersonal, que tindrà lloc de l’1 al 21 de desembre de 2020.
CatBaSur, o la connexió del teatre unipersonal entre Cataluya-Buenos Aires
Aquest festival és una iniciativa teatral que proposa l’encontre dramatúrgic d’obres teatrals unipersonals entre Catalunya i Buenos Aires. En el seu segon any, CatBaSur es reafirma el seu objectiu de recolzar i promocionar la producció de teatre català i exportar-lo més enllà de les nostres fronteres. D’aquesta forma es crea un punt de trobada de teatres de proximitat entre aquestes dues latituds.
El públic trobarà teatre unipersonal de proximitat i de qualitat, en propostes dramatúrgiques que tot sovint -per la pròpia natura del seu format- exploren noves formes d’expressió i nous llenguatges teatrals.
El festival s’articula en format de concurs obert al públic, amb una secció oficial a competició i 4 obres a concurs, que aspiren a un premi del jurat i un del públic.
La secció oficial
Es conforma per 4 obres de teatre unipersonal de producció catalana que han estat seleccionades a partir d’una convocatòria oberta. Es podran veure en diversos passis en torns setmanals durant el mes de desembre, i un jurat de reconeguts professionals de l’àmbit de les arts escèniques (Carme Canet - Icat FM, Nicolas Larruy - Espectáculos Barcelona, Fernando Solla - En Platea, Jordi Bordes - Recomana.cat i Alejandra Jiménez-Cascón - Blanca Desvelada) designaran la peça guanyadora.
Les obres escollides en la secció oficial competeixen per dos premis:
L’esfondrament De La Cas Usher - Cia Projecte Galilei
Intèrpret: Núria Bonet | Direcció i dramatúrgia: Pablo Ley | Idioma: Català | Durada: 60’
Funcions: 2, 3, 4 i 5 de desembre | horari: 20h
L’esfondrament de la casa Usher és un dels relats més coneguts i reconeguts d’Edgar Allan Poe. La història que explica, amb una prosa d’una bellesa pròpia de la poesia, es pot enquadrar dins del gènere de terror. És un univers ple de racons foscos, de boscos boirosos, de casalots vençudes pels anys i les esquerdes. Però és, sobretot, la història de dos germans, Roderick Usher i Lady Madeline, víctimes d’una estranya malaltia que fa que la mort sobrevoli en tot moment l’escena. La història l’explica un amic de la infància de Roderick amb qui manté llarguíssimes converses. Lady Madeline és, en el realt de Poe, un personatge fugaç com una ombra que passa a la llunyania.
Ana y Serafín inquilinos de la periferia - Cia Factoría los Sánchez i La nave va
Intèrpret: Rafa Sánchez | Direcció i dramatúrgia: David Martínez Sánchez | Idioma: Castellà | Durada: 60’
Funcions: 9, 10, 11 i 12 de desembre | horari: 20h
Ana i Serafín inquilinos de la periferia, els meus pares, arriben a Barcelona l’any 1962, fugint d’una Còrdova pobre i miserable. Arriben a Barcelona de nit, amb una maleta i un matalàs com a única pertinença. Sempre vivint a la perifèria de la societat, malgrat tot són feliços, tot i la pobresa, la demència... Som el que som per tot el que van fer, ells i tantes persones com ells, estem aquí a coll de gegants. Què deixem quan emigrem? Què som? Què és la identitat?
Jo, també sóc Ana i Serafín.
El Rey del Gurugú - Cia La nave va
Intèrpret: David Martínez | Direcció i dramatúrgia: Ferran Joanmiquel | Idioma: Castellà | Durada: 60’
Funcions: 13, 14, 15 i 16 de desembre | horari: 20h
Marley és un gos rodamón adoptat per Abdul, un dels immigrants subsaharians que malviuen a la muntanya Gurugú, molt a prop de Melilla, esperant que els hi arribi l’hora de salta la tanca i entrar a Europa.
Marley arriba al campament, anomenat el petit Bamako, i descobreix que l’han adoptat com a gos guardià, perquè els alerti dels atacs de la policia marroquina, molt freqüents al Gurugú. I llavors Marley s’adona que serveix per a alguna cosa, que pot ser imprescindible, que pot tenir una llar i crear vincles amb aquesta espècie d’Ulisses del segle XXI, que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somniat.
El rei del Gurugú és la narració del drama de la immigració vist per un gos, una mirada alhora lluïda i desconcertada.
200.000 mujeres - Cia Cándida
Intèrpret: Anna Tamayo | Direcció: Ángela Palacios | Dramaturgia: Anna Tamayo i Ángela Palacios
Idioma: Català-Castellà | Durada: 75’
Funcions: 17, 18, 19 i 20 de desembre | horari: 20h
200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. Joana, Jaumeta i Felipa, llevadora, curandera i camperola, comparteixen una preocupació i una por, ser acusades, elles també de bruixeria.
Aquelles 200.00 mortes, eren bruixes o simplement dones?
Aprofita la nostra oferta flash!
CODI: BATEGA20 Codi copiat al porta-retalls
20% de descompte en tots els espectacles de la nostra programació aplicant el codi BATEGA20
Compra les teves entrades